Темата за консуматорството в нашето вълнува все повече хора. Дори любимите

...
Темата за консуматорството в нашето вълнува все повече хора. Дори любимите
Коментари Харесай

„Просто ей така“ и дрехите втора употреба

Темата за консуматорството в нашето вълнува от ден на ден хора. Дори обичаните ни сериали вършат дребни крачки в посока по-съзнателен метод на живот. С днешна дата можем да си представим как Кари и Шарлот търсят находки в магазини за облекла втора ръка. В продължението на „ Сексът и градът “ – „ Просто ей по този начин “ доста от тоалетите на  са секънд хенд.

Макар да имаме някои забележки към продължението, не може да не отбележим и позитивната смяна, която е в благозвучие с времето, в което живеем. Разточителството в „ Сексът и градът “ към този момент излезе от мода, а Кари, Шарлот и Миранда вършат по-разумни избори в фешън отношение.



Моли Роджърс и Дани Сантяго, които са дизайнери от самото началото на сериала, поставят обилни старания да лимитират прахосничеството при възобновяването на продукцията, в опит да покажат по какъв начин се е развила модата. Те си партнират с ThredUp, най-големият онлайн магазин за артикули втора ръка, с цел да приготвят стотици визии, въодушевени от Кари, Шарлот и Миранда, които да са налични за почитателките им. Основната им цел е да покажат, че положителният усет постоянно е играл значима роля в сериала, само че този път показват на феновете резистентен и изобретателен метод към обличането.

В първия епизод на „ Просто ей по този начин “ видяхме тоалети и аксесоари втора ръка в дрешниците на всички героини. Дизайнерите избраха дрехи, които са естествено продължение на начина на живот на всяка от тях. Миранда, да вземем за пример, напусна работата си като юрист и се завърна да учи в университета. Тоалетите й са разнородни и секънд хенд- доста бохо рокли, макси рокли и къси якета. 

 
               

Шарлот в първия епизод купува нови тоалети на Оскар де ла Рента за дъщерите си. Сантяго обаче споделя, че са избрали шикозни винтидж облекла за нея, които кореспондират съвършено с цялостната й визия. Още в първата сцена със срещата за обяд, Шарлот носи стилна копринена риза, която е втора употреба.

Що се отнася до Кари – момичето от групата с най-голямо отношение към модата, от шоуто залагат на елегантни дизайнерски тоалети, само че смесват тези визии с втора ръка облекла, които прибавят детайл на автентичност и разчупена позиция. Макар да е известна с богатата си сбирка от дизайнерски чанти, Кари взема решение да носи и обемиста чанта с щампа на WNYC - буквите на една от публичните радиостанции в Ню Йорк.

Забелязана е да носи доста емблематични тоалети от по-ранни сезони на " Сексът и градът ", в това число обичаната брошка-цвете, която постоянно е акцент или завършващ детайл от стайлинга, както и сините обувки Manolo Blahniks, които носи на сватбата си. Лененият гащеризон на Клод Монтана пък е от моделите в бутика Replika Vintage за остарели дизайнерски творения и облекла втора ръка.

Дизайнерите описват, че са пазарували тези продукти в разнообразни секънд хенд магазини. Дори си имат няколко обичани такива във Флорида и Ню Йорк.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР